W Trzebiatowie od wielu lat funkcjonuje przedsiębiorstwo przetwórstwa mięsnego. Tutejsze wyroby znane są nie tylko na pobliskim terenie, ale także na obszarze całego województwa lubelskiego oraz na terenie Polski i za granicami państwa również.
Wiele ścieżek zawodowych
Zakłady mięsne zlokalizowane na terenie Trzebiatowa to tradycja, wpierana nowoczesnymi technologiami dzisiejszego świata przemysłowego. Przy regionalnych recepturach pracuje bardzo duża ilość zatrudnionych osób. Pracownicy wspierający swoją pracą ten biznes zaangażowani są na wielu szczeblach i w różnych strukturach. Nie jest tak, że zatrudnieni są tu jedynie pracownicy fizyczni związani z obróbką mięs. Jak w każdym dużym zakładzie pracy potrzeba także specjalistów z dyplomem. Pracują tu zarówno osoby odpowiedzialne za handlową stronę przedsiębiorstwa, za finanse, transport czy techniczne kwestie. Część produkcyjna stanowi największy dział, za który odpowiada dyrektor produkcji.
Oferty
Produkty cieszą się tak dużym zainteresowaniem i zbytem, że nieustannie potrzebne są nowe ręce do pracy, aby zwiększyć produkcję i rentowność działania całego biznesu. W związku z dużą rozpiętością drabiny zawodowej w tutejszym zakładzie warto sprawdzać co jakiś czas, czy nie pojawiała się nowa oferta pracy, która akurat wpisze się w schemat tych poszukiwanych.